Idén 25 éves a Hoffer Dobiskola

‹ Vissza

2019. március 7.

Az iskolát Hoffer Péter és Szolcsányi Szabolcs indították el 25 évvel ezelőtt, akik a mai napig a gyakorlatra épülő ember központú hozzáállásban látják a hosszútávú siker titkát.

Bécsbe az American Institute Of Music nevű intézményben folytatott tanulmányaim arra sarkalltak, hogy a tudást amihez ott hozzá jutottam tovább adjam. Minden adott volt ahhoz hogy az általam elképzelt, gyakorlatra épülő oktatást megvalósítsuk Szolcsányi Szabolcs barátommal akivel 25 éve dolgozunk együtt az iskolában.


(Hoffer Péter és Szolcsányi Szabolcs az alapítók 25 év távlatából:))

Első tanítványaink közül már jó néhányan komoly zenekarokban püfölik a bőröket, mint például Gálos Ádám aki az Intim Torna illegal, Toldi Miklós a Magashegyi Underground zenekar dobosa, Riechmann Tadeusz pedig a Tyr skandináv metal bandával járja a világot. Voltak nehezebb időszakok is az életünkben, de nagy öröm, hogy a zene és a hangszer, ami fiatalon olyan komoly éltető erő volt számunkra, ma egyre több fiatalt fog meg.

Minket a mai napig az motivál, hogy megtaláljuk minden egyes tanulóhoz a kulcsot, mely számára élvezetessé teszi a tanulás sokszor nehezebb pillanatait is. Meghatározó fontosságú, hogy a zenélés, művelője számára élmény legyen és ne küzdelem. A hosszútávú siker titka talán ebben a hozzáállásban rejlik.

Manapság egyre több 6-7 éves gyerekben már megfogalmazódik a hangszeres játék, a zenélés igénye, míg korábban ez az igény, csak 10-12 éves korban jelentkezett. Az iskolánkban tanulók 60%-a így 6-9 éves, a többiek pedig a 10-től 70-ig korosztály.

Dobiskolaként indultunk, ma már minden modern zenei hangszer oktatása elérhető nálunk. Nagy előrelépés, hogy az egyéni hangszeres oktatásban résztvevő tanulók egy része, már zenekari órák keretében is tanulja a zenélést, ami az egymásra utaltság mellett, egy komoly közösségi élményt is ad számukra.